Despre LSRS


Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) este o organizaţie non-guvernamentală. Proiectul LSRS a început înca din ianuarie 2008, pornind de la constatarea unei realităţi simple şi evidente: creşterea rapidă a numărului de studenţi şi absolvenţi români ai universitaţiilor din străinătate.

Odată ajunşi pe alte meleaguri, mulţi dintre studenţii români pierd legătura cu ţara, mai ales dacă nu au acces la asociaţii studenţeşti româneşti care activeazâ in zona lor. LSRS reprezintă primul şi singurul for care se adresează tuturor studenţilor şi absolvenţilor români ai universităţilor din străinătate.

Nu în ultimul rând, LSRS oferă celor care deja au plecat, oportunitatea unor interacţiuni directe şi simple. Relaţii, oportunităţi de angajare, burse, programe academice – LSRS adună toate aceste informaţii de la membrii săi, punând bazele unor reţele extinse de networking bazat pe într-ajutorare şi consolidarea identăţii comunităţii studenţilor şi absolvenţilor români din străinătate.

Liga Studenţilor Români din Străinătate asigură cadru de organizare reprezentativ al studenţilor români din străinătate, promovând o puternică solidaritate între membrii săi, ca reprezentanţi de valoare ai României, şi o atitudine pozitivă fată de perspectivele întoarcerii lor acasă după terminarea studiilor.

LSRS oferă studenţilor şi absolvenţilor români din străinătate, prin structura sa centrală şi reţeaua de 22 de filiale:
• Reprezentare, prin intermediul Ambasadelor LSRS din întreaga lume. Unele Ambasade LSRS colaborează direct cu Ambasadele României din Străinătate
• Networking, prin intermediul Forumului Studenţilor Români din Străinătate
• Informaţii despre studii în străinătate, prin intermediul wiki.lsrs.ro care este un proiect LSRS susţinut de echipele LSRS din diverse tări
• Consiliere pentru studiul în străinătate şi consiliere juridică gratuită
• Sprijinul pentru întoarcerea în ţară, prin implementarea de proiecte ce intenţionează să creeze acasă un climat propice întoarcerii şi să contribuie astfel la dezvoltarea Roamaniei.

LSRS –”Meritul tău, sprijinul nostru, viitorul României”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *